734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Nebankovní hypotéka informace

Jmenuji se Luboš Kolář, jsem CEO webu hypotekabezbanky.cz  a chci vás přivítat na mém blogu, kde se dnes budeme zabývat tématem nebankovním financováním. Možná jste se již setkali s termínem "nebankovní financování", „hypotéka bez registru“, „americká hypotéka“ nebo „nebankovní půjčka“, ale stále máte mnoho otázek a nejasností. V článku vám jsem pro vás zpracoval komplexní informace a odpovědi na nejčastější dotazy týkající se tohoto tématu. Vše vychází z mé 5ti leté praxe poradce v nebankovní sféře.

Jaký je úrok, jaké poplatky? Jak dlouho to potrvá? Chtějí uzavřít notářský zápis ! Platit odhad budete vy nebo je zdarma? Splácení kvartální nebo anuitní? Pořád se orientuje? Pokud ne, čtěte dále :)

Nebankovní financování se stává stále populárnější alternativou k tradičním bankovním úvěrům, a to z různých důvodů. Pro mnohé klienty může být získání úvěru v bance obtížnější, ať už z důvodu nepříznivé úvěrové historie, nedostatečného zajištění nebo u podnikatelů papírově nedostatečná bonita. A právě zde přichází nebankovní financování do hry, nabízejí možnost rychlého a flexibilního řešení pro různé finanční situace. Trendem poslední doby je právě odliv klientů z bank do soukromého nebankovního sektoru. 

Co je nebankovní financování a jak se liší od bankovního financování?

Nebankovní financování je typ úvěrování poskytovaný soukromými finančními institucemi, které nejsou tradičními bankami. Většinou tyto instituce mají  mít flexibilnější podmínky pro schvalování úvěrů a obvykle se zaměřují na klienty s horší úvěrovou historií nebo specifickými potřebami.

V poslední době se setkávám s naprosto absurdním odmítáním klientů u bank (menší záznamy v úvěrových registrech nebo optimalizované daňové přiznání). Jedinou možností financování jsou pak právě nebankovní společnosti.

BezBanky

Jaké jsou hlavní výhody nebankovního financování?

Nebankovní financování vám nabídne rychlejší schválení, méně přísné požadavky na úvěrovou historii a větší flexibilitu ve smluvních podmínkách. Je to dobrá volba pro klienty, kteří mají problémy se získáním bankovního úvěru nebo hypotéky. Dokládání příjmu u podnikatelů nebo zaměstnanců je jednodušší než u klasické bankovní půjčky. K žádosti u podnikatelů stačí dodat poslední daňové přiznání, u zaměstnanců např. pouze 3 výpisy z účtu. Buďte ale opatrní: sazba není vždy jediné kritérium, podle kterého by jste měli vybírat poskytovatele. Co poplatky, sankce, rozhodčí doložky, notářský zápis? Pořád se orientujete?

Jaké jsou nejčastější typy nebankovního financování?

nebankovní hypotéka: žadatelem může být jak podnikatel tak i soukromá osoba. Účel využití prostředků se nezkoumá. Vždy se jedná o úvěry zajištěné nemovitostí. Z mé nebankovní praxe podnikatelé většinou žádají o provozní financování, soukromé osoby nejčastěji na konsolidaci svých závazků.

podnikatelské úvěry (úvěry pro podnikatele): opět se jedná o úvěry zajištěné nemovitostí. Nejčastější využití je doplnění cash-flow podnikatelů v důsledku nezaplacených/zpožděných faktur odběratelů nebo jakékoliv jiné provozní financování. Vždy je nutné aby jste určitým způsobem doložili ekonomiku vašeho podnikání (daňové přiznání nebo výpis z podnikatelského účtu). Jste podnikatel? Potřebujete rychlé finance? Mrkněte na nabídku podnikatelských úvěrů.

zpětný leasing nemovitosti: závazky klienta jsou v takové výši, že už klient není schopen dále dlouhodobě stabilně splácet a dostává se do prodlení. Aby o svou nemovitost nepřišel v dražbě nebo exekuci, postoupí svou nemovitost dočasně investiční společnosti a namísto splátek úvěrů a hypotéky splácí nájem. Není nucený prodávat svou nemovitost, naopak si ji po překlenutí špatného období může odkoupit zpět kdykoliv zdarma. Zaujala vás tahle varianta? Nechcete příjit o bydlení kvůli dluhům? Navštivte nabídku Oddlužení nemovitosti.

konsolidace: jednoduchá nebankovní konsolidace vašich závazků. Refinancovat můžete jak soukromé závazky (hypotéka, spotřebitelské úvěry) tak i podnikatelské úvěry (leasingy, provozní úvěry). Potřebujete konsolidaci? Vypište rychlou expresní žádost ZDE.

vyplácení exekucí: na základě plné moci za vás nebankovní společnost zjistí zůstatky exekucí a dalších pohledávek, které pak po dohodě s exekutory zaplatí. Nechcete přijít o nemovitost v draždě? Kontaktujte nás ZDE.

Úrok nebankovní hypotéka

Úrokové sazby u nebankovního financování mohou být obvykle vyšší než u bankovních úvěrů, protože tato financování jsou často spojena s vyšším rizikem pro věřitele.  Řekněme si to na rovinu – nebankovní společnost není banka. V jejím portfoliu je více rizikových klientů a tomu odpovídá i úroková sazba. Obecně sazba u hypoték bank je cca 6% a podnikatelských úvěrů cca 8% - 9%.

U nebankovních úvěrů začíná sazba na 10%. V případě klienta který potřebuje vyplatit exekuce se sazba pohybuje okolo 18%.

Mám problémy s úvěrovou historií. Mohu stále získat nebankovní financování?

Ano, nebankovní financování je často dostupné i pro klienty s horší úvěrovou historií (po insolvenci, exekuce, úvěry po splatnosti)

Jaký je proces schvalování pro nebankovní financování?

První krok na vaší cestě za nebankovním hypotečním úvěrem je vyplnění formuláře žádosti.  Žádost obsahuje základní otázky týkající se vašich osobních a finančních údajů. Je důležité, abyste tuto část vyplnili co nejprecizněji.

Druhý krok – v krátké době vás budu kontaktovat, proberu s vámi detailněji vaši situaci a možná řešení. Následuje zaslání potřebných podkladů. Jedná se především o údaje o nemovitosti, kterou chcete zastavit, údaje o vašem příjmu a doklady totožnosti.

Po úspěšném posouzení vaší žádosti a schválení úvěru přichází na řadu poslední krok – vklad zástavního práva na katastr a čerpání úvěru. Peníze obdržíte na účet a po dohodě vám bude vyplacena hotovostní záloha,

Jak si vybrat spolehlivého poskytovatele nebankovního financování?

Když vás něco bolí, obvykle jdete k lékaři. To samé platí i o financích – jako laik se velmi těžko můžete orientovat v široké nabídce nebankovních úvěrů. Žádostí o nebankovní úvěr na mých stránkách získáte optimální návrh řešení a to včetně porovnání nabídek, úroku, poplatků a celkově nejvhodnějšího řešení pro vás. Zadlužit se nevýhodně umí každý, ale vzít si nebankovní úvěr který vám opravdu bude vhodný na míru, už je složitější. Pokud máte obavu, že úvěr přes nebankovního poradce bude dražší, mýlíte se. Naopak vás mnou navržené řešení může stát o několik stovek tisíc korun než pokud budete hledat nebankovní úvěr sami.

Jaké dokumenty budou pro nebankovní financování potřeba?

Dokumenty se mohou lišit v závislosti na typu úvěru, ale obvykle od vás budu potřebovat poslat doklad totožnosti, doložení příjmu a informace o nemovitosti (adresa, fotky, popis nemovitosti) a výpis z běžného účtu, kam mají být peníze z úvěru poslány.

Jak dlouho trvá schválení nebankovního financování?

Nebankovní úvěr se zajištěním nemovitosti jsem schopen klientovi vyřídit rámcově do 10ti dnů včetně čerpání úvěru. Čím dříve se rozhodnete financování řešit, tím lépe pro vás. Vyplnění žádosti ZDE zabere 3 minuty.

Jak zjistím možnou výš úvěru a splátky

Prostředí nebankovního financování se neustále mění. Ihned v první úvodním telefonátu jsem vám schopen říci orientačně výši úvěru a výši splátek. 

 

Překonávejte překážky na cestě k vašim finančním cílům. Vyplňte žádost o nebankovní financování hned nyní! Odkaz na žádost pro vás ZDE. Nebo mi jednoduše zavolejte +420 734 680 373

Kdo dřív příjde, ten dřív bere (čerpá peníze z úvěru)

Jde to i bez banky.

Luboš Kolář

CEO

+420 734 680 373

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat