734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

FAQ Oddlužení nemovitosti

Pojďme dnes detailněji rozebrat jedno velmi důležité téma, které může být relevantní pro mnoho z vás, a to je oddlužení nemovitosti. Chápu, že tato problematika může být složitá a zmatečná, ale nebojte se, pomůžu vám pochopit, jak tento proces funguje a jak jej bezpečně uskutečnit.

V mém dnešním článku naleznete praktické informace, rady a tipy, jak bezpečně oddlužit svou nemovitost. Budu se snažit objasnit všechna klíčová témata, která jsou s tímto procesem spojená, abyste měli všechny potřebné informace na jednom místě. Pamatujte, že správné informace a odborné rady mohou být klíčem k úspěšnému a bezpečnému oddlužení vaší nemovitosti.

Jak zabránit zesplatnění nemovitosti?

Konkrétní tipy a rady vám klientům, jak předejít situaci, kdy vám hrozí zesplatnění hypotéky.

Velmi často se ptáte: jak nepřijít o nemovitost v insolvenci - v prvé řadě je třeba co nejdříve informovat věřitele o vaší finanční situaci. Tedy o tom, že máte/budete mít pravděpodobně zpoždění se splátkami a zároveň sám aktivně navrhnout řešení této situace. Kdy a v jaké výši jste schopni uhradit další splátku a jak se snažíte řešit další platby – např. prodejem majetku, hledáním dalšího příjmu, přivýdělku nebo půjčky od rodiny. Věřitel vaše jednání ocení. Vždy je lepší zaplatit alespoň malou část splátky než žádnou.

Tipy k oddlužení nemovitosti

Praktické tipy, které klienti mohou podniknout k oddlužení své nemovitosti a zachování vlastnictví.

Informujte věřitele o tom, že se snažíte celou situaci řešit.

Aktivně hledejte možnosti refinancování (konsolidace) svých úvěrů. Zkuste využít naši nebankovní konsolidaci.

Jste-li podnikatel, zkuste využít možnosti nezajištěných podnikatelských úvěrů, se kterými mám také bohaté zkušenosti. Podrobnosti a žádost najdete zde.

Další variantou je náš produkt Oddlužení nemovitosti. Umožní vám konsolidaci závazků oproti dočasné koupi vaší nemovitosti investorem. Více informací najdete i v mém blogovém článku, kde jsem velmi detailně popsal výhody oddlužení nemovitosti prostřednictvím zpětného leasingu nemovitostí.

Časově náročnější variantou je prodej nemovitosti, který vám jednorázově umožní splatit své závazky a získat navíc peníze z prodeje. Tipy jak rychle prodat nemovitost jsem pro vás napsal v tomto článku.
Pokud jste i tak rozhodnuti prodat svou nemovitost, máme pro variantu řešení v podobě odkupu nemovitosti.

Jak vyjednat nové podmínky splátek hypotéky?

Návod, jak klienti mohou jednat se svou bankou o nových podmínkách splátek hypotéky, aby jim bylo umožněno oddlužit se.

Pokud jste v situaci, kdy hradíte splátky hypotéky nepravidelně nebo vůbec, co nejdříve se spojte s vaším bankovním poradcem. Mnohé banky umožňují dočasně přerušit splácení, splácet např. pouze úroky nebo protáhnout opět dobu splácení, tedy snížit měsíční splátku hypotéky.  Jednejte co nejdříve, zápisy v bankovních registrech ohledně hypotéky vám do budoucna velmi ztíží možnost vzít si po čase novou hypotéku. Delikvence hypotéky se velmi negativně odráží na vaší úvěrové minulosti. O tom, jak záznam ovlivní vaši budoucnost jsem psal v tomto článku. Pokud máte obavy nebo ostych volat do banky, zavolejte mi, pokusím se vám i v tomto poradit a pomoci.

 

Jak vyřešit zesplatnění nemovitosti

Alternativy, které mají klienti k dispozici místo zesplatnění své nemovitosti, aby se vyhnuli její ztrátě.

Z mých zkušeností nebankovního poradce je pro 70% klientů nejlepším (a zároveň jediným reálným) řešení Oddlužení nemovitosti. Partnerská investiční společnost od vás dočasně formou nájmu odkoupí vaši nemovitost, uhradí za vás závazky a umožní vám nemovitost dále využívat jako předtím. Nemovitost si pak kdykoliv můžete odkoupit zdarma zpět do svého vlastnictví.
Další variantou (pokud to hodnota domu nebo bytu umožní) je Americká nebankovní hypotéka. Popis řešení, parametry a rychlou on-line žádost naleznete zde. S budoucím odkupem samozřejmě klientům pomáhám. Vždy se vše odvíjí od stavu úvěrových registrů, vašeho příjmu atd. Nejste si jisti, zda-li je Oddlužení vhodné právě pro vás? Zavolejte mi na telefonní číslo níže, nebo si se mnou domluvte osobní schůzku.

 

Nejčastější chyby při oddlužení nemovitosti

Zde vás upozorním na nejčastější chyby, které by jste mohli udělat při řešení dluhů na své nemovitosti.

Snaha spoléhat, že se situace zlepší. Mnohdy tímto stigmatem trpí hlavně podnikatelé, kteří neustále spoléhají že vydělají více peněz, že jim odběratel zaplatí apod. Většinou se tak nestane a situace se naopak jenom zhoršuje.

  • Nepochopení reality úroku. U bank je sazba na úvěrech cca 5% - 6%, u nebankovních subjektů od 11% a výše, v průměru však 16% - 18%. Mnoho klientů stále čeká na lepší a lepší nabídku…..která nepřijde.
  • Stres a spěch. Neustále odkládání řešení nebo naopak čekání na „nejlepší nabídku“ pak klienty dožene ke špatnému výběru nebankovní společnosti. Nechají se zlákat sliby, rychlým řešením apod. 
    Smluvní podmínky. Velmi často klienti nečtou smluvní podmínky a podepisují vše ve spěchu. Nechte si vše, co máte podepsat, nechat poslat dopředu  a vše si v klidu domova přečtěte. Mnohdy není cílem nebankovní společnosti vám pomoci, ale naopak vás připravit o nemovitost.
  • Smluvní podmínky. Velmi často klienti nečtou smluvní podmínky a podepisují vše ve spěchu. Nechte si vše, co máte podepsat, nechat poslat dopředu  a vše si v klidu domova přečtěte. Mnohdy není cílem nebankovní společnosti vám pomoci, ale naopak vás připravit o nemovitost.
  • Hodnota nemovitosti. Velmi často klienti nadsazují v dobré víře hodnotu své nemovitosti. Buďte realisté, nejlepší informaci vám orientačně poskytnou např. sreality.cz, kde zjistíte pravděpodobnou cenu vaší nemovitosti ve vaší lokalitě.

 

Jak najít profesionální pomoc při oddlužování nemovitosti?

Návod, jak můžete najít a využít profesionální pomoc při oddlužování své nemovitosti, aby jste získali nejlepší řešení.

Vyberte si vhodné řešení pro vás z naší nabídky, vyplňte nám krátkou žádost a my vás obratem budeme kontaktovat.

Z mých zkušeností se poslední dobou vyrojila spousta bankovních hypotečních poradců, kteří se snaží vydělat i v segmentu nebankovního financování. Mnohdy slibují klientům nereálná řešení, protože jim chybí praxe a zkušenosti. Často váš kontakt předávají dále jiným poradcům, kteří si opět na vašem úvěru „přihodí“ svůj díl provize. Navíc podávají žádosti bez vědomí klienta do několika společností zároveň. Nebo si naopak řeknou o provizi ve výši x desítek tisíc korun dopředu za „vyřízení úvěru“.
V oboru hypoték mám praxi cca 12 let, poté jsem 2 roky působil jako úvěrář v jedné pražské nebankovní společnosti a díky tomu jsem schopen Váš případ posoudit v podstatě na základě prvního telefonátu.

 

 3 zásadní důvody, proč se oddlužit nemovitostí je výhodnější než její prodej

Zde vám ukáži 3 důvody, proč by jste měli preferovat oddlužení své nemovitosti před jejím prodejem.

  • Doba vyřízení – prodej nemovitosti je v dnešní době záležitostí na několik měsíců. U zpětného leasingu je realizace otázkou 4 týdnů. Velmi rychle tak vyřešíte své finanční záležitosti a nemovitost pak můžete sami libovolně prodávat.
  • Stěhování. I pokud se vám podaří nemovitost relativně rychle prodat, čeká vás náročné stěhování, platba kauce a placení nájmu pronajímateli. Nájemní doba je většinou 1 rok, a při každém prodloužení vás pravděpodobně čeká navýšení nájmu
  • Reputační riziko. Opravdu chcete, aby vaši známí, přátelé a sousedé zjistili, že jste museli prodat svou nemovitost z důvodu dluhů? Pokud vyřešíte oddlužení své nemovitosti zpětným leasingem, vše proběhne diskrétně, bez stěhování.

Našli jste v článku vše co jste potřebovali? Za váš komentář na sociálních sítích budeme rádi. 
Máte další otázky? Není problém mi zavolat na číslo +420 736 680 373 nebo nechat vzkaz FB profilu HypotekaBezBanky

Luboš Kolář
CEO HypotékaBezBanky & HypotékaProPodnikatele

 

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat