734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Koupě domu formou nájmu: dostupné bydlení pro všechny

Koupě domu na nájem je chytrá a flexibilní cesta k vlastnímu bydlení. Mnoho lidí touží po svém domově, ale nemá dostatek financí nebo nechce podstupovat složitý proces hypotéky. Zároveň také nechtějí bydlet v nájmu u cizí osoby. Představíme vám řešení, které je dostupné pro širokou škálu zájemců.

najemni_trh

zdroj:Ekonomická analýza - přehled nemovitostního trhu - ČS, a.s.

V tomto článku se dozvíte, jak funguje koupě domu formou nájmu a jaké jsou její hlavní výhody. Po přečtení budete vědět, zda je tato možnost vhodná právě pro vás a vaši rodinu. Jako zkušený odborník v oblasti realit a financování vás provedu celým procesem krok za krokem.

Výhody koupě domu formou nájmu

Sháníte bydlení, ale bojíte se velkého závazku hypotéky? Nebo aktuálně na hypotéku prostě nedosáhnete? Nájem místo hypotéky vám  nabízí flexibilitu, kterou oceníte:

  • u rodinného domu stačí 15% vlastní zdroje - není potřeba mít našetřeno obvyklých 20% jako u hypotéky
  • u bytu vám stačí pouhých 10% akontace
  • doba nájmu až na 5 let - máte dostatek času splácet podle svých možností
  • flexibilita splátek nájmu -  výši a frekvenci splátek lze přizpůsobit vaší situaci
  • nemusíte složitě dokládat své příjmy jako u hypotéky
  • neplatíte dopředu žádné poplatky za vyřízení úvěru
  • vyřešíme za vás i právní náležitosti spojené s koupí nemovitosti

Koupě domu na nájem je proto výhodné řešení pro rodiny s dětmi, začínající podnikatele nebo cizince bez trvalého nebo přechodného pobytu.

Ukážeme si mladou rodinu s dvěma dětmi, která si koupí dům za 3 000 000 Kč na nájem na 5 let. Klient má příjmy ze zaměstnání, partnerka je na mateřské dovolené. Nyní kvůli přijmu nedosáhnou na hypotéku, nicméně nechtějí dále platit tržní nájem a navíc se potřebují přestěhovat do většího.

domy_formou_najmu

Jak probíhá koupě domu formou nájmu

Celý proces je jednodušší, než se může na první pohled zdát. Nejdříve na našich stránkách požádáte o předschválení úvěru. Poté si vyberete vhodnou nemovitost např. z sreality.cz nebo od přímého majitele. Podepíšete rezervační smlouvu a složíte rezervační zálohu. My poté za vás celý proces koupě dokončíme. S námi poté podepíšete nájemní smlouvu s opcí na budoucí odkup. Dál už jen splácíte pravidelně nájem „sami sobě“. Navíc můžete kdykoli splatit zbytek ceny a stát se okamžitě vlastníkem – to vše zdarma a bez poplatků za předčasné splacení.  Nájem i budoucí odkupní hodnota je vždy smluvně garantovaná. Celý proces je navíc pod dohledem České národní banky. Vše je transparentní a bez skrytých poplatků.

Jako bonus za vás zaplatíme tržní odhad a posudek technického stavu nemovitosti.

Tip: akontaci můžete financovat i pomocí menší hypotéky nebo úvěru ze stavebního spoření. Rádi vám rád pomůžeme s nastavením optimálního modelu pro vaši situaci.

Praktické rady a tipy

1) při výběru nemovitosti se řiďte stejnými pravidly jako při běžné koupi. Zvažte kromě splátek nájmu i poplatky za energie, náklady spojené s údržbou nemovitosti.

2) výši akontace a splátek nastavte tak, abyste se nedostali do finanční tísně. Nechte si raději finanční rezervu pro nečekané výdaje. Zvažte také pojištění vhodně nastavené domácnosti pro případ nepředvídatelných událostí.

Chcete se i vy stěhovat do vlastního?

Koupě domu na nájem je dostupnou alternativou, která kombinuje výhody nájmu a osobního vlastnictví. Díky flexibilitě a nižším nárokům na počáteční kapitál si vlastní bydlení může dovolit opravdu široká skupina lidí…třeba právě vy :)

Pokud vás tato možnost zaujala, zavolejte nám na číslo 734 680 373 nebo nám vypište nezávaznou žádost zde. My vám spočítáme, jaká by byla ideální výše akontace a měsíčních splátek ve vašem případě. Nebojte se této cesty - může z ní vést přímá linka k vašemu vytouženému domovu!

Závěrem ještě trochu čísel:

statistika_bydleni

zdroj:Ekonomická analýza - přehled nemovitostního trhu - ČS, a.s.

Bc. Luboš Kolář

Hypoteční a nebankovní poradce

+420 734 680 373

Chcete se o nás dozvědět více? Mrkněte na náš Facebook

Lubos_Kolar

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat