734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Vykupujeme nemovitosti za hotové

Uvažujete o prodeji nemovitosti? Potřebujete ve velmi krátké době získat peníze z nemovitosti? Při běžném prodeji nejdříve nemovitost inzerujete většinou prostřednictvím realitní kanceláře, probíhají prohlídky, jedná se o podmínkách prodeje a nakonec se čeká na převod v katastru.  Pokud však nemovitost potřebujete prodat RYCHLE, výkup nemovitostí může být řešením pro vás. Obzvláště  pokud se potýkáte se závazky spojenými s nemovitostí, ať už se jedná o dluh, hypotéku, exekuční příkaz k prodeji nemovitosti nebo třeba blížící se dražbu. V takové situaci může být rychlý odkup nemovitostí tím pravým řešením. Podrobnosti naleznete v mém článku.

Výkup nemovitostí podrobně:

  • Jak funguje rychlý výkup nemovitostí?
  • V jakých případech je rychlý odkup nemovitosti vhodný?
  • Kdy se rychlému výkupu nemovitosti raději vyhnout?
  • Jaké jsou klady a zápory rychlého odkupu nemovitosti?
  • Je možné odkoupit jakýkoliv druh nemovitosti?
  • Na koho se obrátit s odkupem nemovitosti?
  • Jaké přínosy přináší rychlý odkup nemovitostí s HypotékaBezBanky?
  • Jak probíhá proces odkupu nemovitosti?

 

Jak funguje rychlý odkup nemovitostí?

Služba Rychlý odkup nemovitostí, často označovaná i jako "výkup za hotové", představuje alternativu klasickému prodeji nemovitosti. Místo náročného hledání kupujícího, odhadování ceny, inzerování, vyjednávání a složité administrativy spolupracujete přímo s investiční společností, která nemovitost odkoupí. To zahrnuje i možnost odkoupit nemovitost navzdory existujícím právním problémům, jako je exekuce, věcné břemeno nebo hypotéka.

Nicméně, rychlost a jednoduchost tohoto procesu jsou kompenzovány o něco menší nižší kupní cenou. Tím, že za vás vykupujeme nemovitosti, se musíme postarat o  veškeré právní a administrativní úskalí a hlavně přebíráme rizika spojená s pozdějším prodejem.

Kdy je vhodný rychlý výkup nemovitosti?

Rychlý odkup nemovitosti je ideální zejména v případě, kdy čelíte komplikované životní situaci, nejste schopni splácet své závazky, nebo se vám vyhrožuje exekucí nebo dražbou nemovitosti.

Pokud se potýkáte s dluhy, které již nezvládáte splácet a nemáte čas např. na prodej domu bez realitky,  rychlý odkup nemovitosti může zabránit dalším problémům nebo ztrátám, jako je exekuce nebo dražba. Podrobněji jsme o dluzích  hovořili v článku Jak řešit dluhy.

Při dražbě nemovitosti - pokud vám hrozí prodej nemovitosti v dražbě, rychlý odkup nemovitosti obvykle umožní získat více peněz z prodeje. Počáteční cena nemovitosti v dražbě je totiž rovna dvěma třetinám obvyklé tržní ceny. Z výnosu se pak odečítají mnohé další poplatky.

Při prodeji problematické nemovitosti - pokud vlastníte neprodejnou nemovitost, např. nemovitost se nezaplacenou hypotékou, věcným břemenem, spoluvlastnický podíl nebo třeba ovocný sad, rekreační nemovitosti,  může být rychlý výkup nemovitosti jedinou možností, jak získat alespoň nějaké peníze. Jsme schopni realizovat i prodej spoluvlastnického podílu.

Rychlý odkup vás tedy může často ochránit před finanční krizí. Přesto existují situace, kdy byste se mu měli raději vyhnout. Které jsou to?

 

Kdy je vhodné se rychlému odkupu nemovitosti vyhnout?

Rychlému odkupu nemovitosti byste se měli vyhnout zejména v případech, které nejsou naléhavé. Jaké jsou to?

Řešení menšího finančního problému: je zbytečné řešit tyto problémy prodejem, když na ně postačí půjčka od banky, známých nebo rodiny. Pokud je dluh ve výši cca 60% - 70% z hodnoty nemovitosti, můžeme klientovi pomoci např. americkou nebankovní hypotékou nebo zpětným leasingem nemovitostí.

Prodej střechy nad hlavou - problém může nastat i tehdy, když chcete řešit dluhy prodejem střechy nad hlavou, aniž byste měli náhradní bydlení. Na to je mnohem vhodnější služba Zpětný leasing nemovitosti, skrze kterou prodáte nemovitost, uhradíte své dluhy, ale v nemovitosti zůstanete bydlet jako nájemník. Nemovitost pak budete moci odkoupit zpět, až se situace zlepší.

 

Jaké jsou výhody rychlého odkupu nemovitosti?

  • snadnost prodeje - ve srovnání s klasickým prodejem s realitní kanceláří zde investiční společnost nehledá na nemovitost kupce, ale kupuje ji sama. To snižuje dobu prodeje, zjednodušuje administrativu a další náležitosti. Nabídku na odkup máte často i do pár dnů od oslovení firmy.
  • rychlost vyplacení peněz - Vy nečekáte na kupujícího, proto peníze dostáváte obvykle mnohem dříve.
  • prodáte i právně problematické nemovitosti - Tímto způsobem prodáte také spoluvlastnický podíl, nemovitost s hypotékou, s věcným břemenem, v exekuci nebo třeba před dražbou.

Nevýhoda rychlého odkupu nemovitostí:

Nízká odkupní cena - Odkupní cena nemovitosti obvykle dosahuje maximálně 65–75 % z její tržní ceny. U nás v HypotékaBezBanky vykupujeme nemovitosti až za 80 % z tržní ceny.

Je možné odkoupit jakýkoliv druh nemovitosti?

V podstatě lze odkoupit jakoukoliv nemovitost. Nezáleží na tom, zda chcete prodat byt, garáž, půdu, rodinný nebo mobilní dům, chalupu, chatu, pozemky nebo třeba spoluvlastnický podíl. Za každou z těchto nemovitostí však obvykle dostanete jiný procentuální podíl z její tržní ceny.

Při odkupu bytu obvykle dostanete nejvyšší procento z tržní ceny. Byty jsou nejméně rizikovou nemovitostí a prodávají se nejrychleji. S odkupem domu je to oproti nim již složitější. Domy se prodávají delší dobu, odhad jeho ceny je obtížnější, je potřeba posoudit technický stav nemovitosti, což odpovídá i nižší odkupní ceně oproti tržní. Ještě o něco hůře je na tom odkup pozemků, z nichž některé druhy jsou téměř neprodejné (úzký výřez pozemku mezi cizími pozemky, ovocný sad nebo třeba louka). Naopak stavební pozemek a orná půda jsou snadno prodejné. Nejhorší je pak odkup spoluvlastnického podílu. Pro majitele to bývá často poslední šance, jak za podíl něco získat. Tomu odpovídá i odkupní cena, která se pohybuje mezi 30 až 40 % z tržní ceny.

Koho byste měli požádat o rychlý odkup nemovitosti?

Rychlý odkup nemovitosti, který zahrnuje i řešení tak komplexních problémů jako jsou dluhy, exekuce nebo dražby, je vždy náročný proces. Je důležité si dobře vybrat, s kým se do toho pustíte.

Na co byste si měli u firem dávat pozor?

Při výběru společnosti pro výkup nemovitostí je důležité věnovat pozornost několika klíčovým aspektům.

Dlouhodobá historie a zkušenosti v oboru - Pokud se firma zabývá odkupem nemovitostí již delší dobu a je spojena s většími firmami, je to rozhodně dobré znamení. Osobně spolupracuji pouze s renomovanou pražskou realitní a investiční společností, případně oslovuji své dlouholeté investory.

Recenze - v první řadě byste měli provést důkladný průzkum o dané firmě. Místo kde můžete začít, jsou online platformy jako Google nebo Firmy.cz, kde najdete hodnocení a reference od předchozích klientů. Ty výrazně napomáhají při rozhodování, zda je daná společnost důvěryhodná.

Rychlost výkupu nemovitosti - dalším indikátorem spolehlivosti je rychlost, s jakou firma dokáže zajistit potřebné finanční prostředky. Pokud je společnost schopná rychle sehnat i velký obnos peněz k vyplacení nemovitosti, může to být důkazem jejího solidního finančního zázemí. V červnu tohoto roku jsem řešil odkup rodinné vily v Praze za 17.500.000 Kč. I takto vysoké částky nejsou problém.

 

Osobně preferuji osobní setkání s klientem. V jeho pozici se jedná o důležitou transakci. Na schůzce si klient udělá lepší obrázek o poradci nebo firmě než prostřednictvím e-mailu nebo telefonátu. U nás klient samozřejmě dostává dopředu všechny podklady k podpisu na přečtení. Otevřenost z mé strany beru známku serióznosti

Potřebujete probrat výkup vaší nemovitosti s profesionálem s oblasti realit a hypotéky? Uvítáte profesionální a seriózní jednání?

Pojďme se potkat

Luboš Kolář

+420 734 680 373

CEO HypotékaBezBanky

 

 

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat