734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Jak rychle prodat nemovitost

Vítejte u mého dalšího článku, tentokrát se ponoříme do tématu prodeje nemovitostí. Zaměříme se na osvědčené tipy a triky, které vám pomohou prodat vaši nemovitost rychle a s co nejlepším výsledkem. Tak pojďme na to! Prodat nemovitost je v současné době výzva. Trh je plný konkurence, a pokud nevíte, jak na to, můžete na svůj prodej čekat dlouho. Ale nezoufejte, jsem tu, abych vám pomohl. S těmito sedmi tipy budete moci tuto výzvu zvládnout se ctí a prodat vaši nemovitost ve velmi krátké době. V následujícím článku "7 tipů jak rychle prodat svoji nemovitost" se dozvíte vše, co potřebujete k tomu, abyste svou nemovitost prodali rychle a efektivně. Probereme vše od přípravy nemovitosti na prodej až po to, jak efektivně jednat s potenciálními kupci. Tak se pohodlně usaďte, vezměte si něco na zápis a pojďme se pustit do toho!

 1. Nejprve vyřešte právní vady

Při prodeji nemovitosti je důležité začít u sebe. Právní vady mohou zhatit prodej nebo ho výrazně zpomalit. Může se jednat o vlastnictví jen spoluvlastnického podílu, věcná břemena, zástavy nebo problémy s hranicemi pozemku. Je důležité tyto vady vyřešit před prodejem. Můžete odkoupit zbytek podílu, odstranit věcná břemena, zrušit zástavy a zanesení správných údajů do katastru nebo zlegalizovat černé stavby. Vyřešení těchto vad může trvat nějakou dobu, ale vyplatí se to, abyste si zajistili hladký prodej.

 2. Správně určete tržní cenu vaší nemovitost

Správné určení ceny nemovitosti je klíčové pro rychlý prodej. Příliš vysoká cena může odradit potenciální zájemce, zatímco příliš nízká cena může vést k finanční ztrátě. Doporučujeme se poradit s odborníky nebo využít službu odhadu ceny nemovitosti. Neurčujte cenu jen podle inzerovaných cen podobných nemovitostí, protože se tyto ceny mohou lišit a nemusíte vědět, za kolik se nakonec prodají. Investice do profesionálního odhadu ceny se rozhodně vyplatí. Odhad bytu se rámcově pohybuje okolo 4.000 Kč, u rodinných domů počítejte s cenou okolo 6.000 Kč. Případně lze využít bezplatně portál Valuo.cz.

 3. Připravte nemovitost na prodej

Správná prezentace nemovitosti je klíčová pro její rychlý prodej. Vyžaduje to kvalitní home staging, který zahrnuje úpravu interiéru a exteriéru nemovitosti. Odstraňte všechny viditelné vady, vymalujte, odstraňte starý nábytek a zbytečné věci. Vytvořte neutrální a minimalistický interiér, který umožní zájemcům si snadno představit svůj život v nemovitosti. Kvalitní fotky, videa a webová prezentace jsou také důležité. Věnujte pozornost těmto detailům a zvýšíte šance na rychlý prodej.

pexels-terje-sollie-298842 (1)

 4. Propagujte nemovitost

 Správná propagace nemovitosti je klíčová pro získání co nejvíce potenciálních zájemců. Inzerujte na nejznámějších realitních portálech a využijte také sociálních sítí, jako je Facebook a Instagram. Sledujte také aktuální trendy v inzerování a vložte do inzerátu atraktivní fotografie a jasný popis nemovitosti.

pexels-mart-production-7415114

 5. Vyberte zájemce s hotovostí nebo předschválenou hypotékou

Vyberete-li zájemce s hotovostí nebo předschválenou hypotékou, zrychlíte prodej nemovitosti. Zájemce s předschválenou hypotékou nebo hotovostí je připraven na rychlý nákup a nebude zdržovat prodej. Doporučujeme také do prodejní smlouvy zahrnout sankce pro případ, že by kupující nedodržel sjednané termíny.

 6. Využijte rychlý výkup nemovitosti

Pokud potřebujete prodat nemovitost opravdu rychle, můžete využít službu Okamžitý výkup nemovitosti. Tato služba vám umožní prodat nemovitost rychle a bezproblémově. I když cena, kterou za nemovitost dostanete, může být nižší než tržní cena, získáte peníze okamžitě a nemusíte se starat o další prodejní procesy. Tato služba je ideální pro ty, kteří potřebují nutně peníze nebo mají problémy se zdlouhavým prodejem.

 7. Zkuste zpětný leasing nemovitosti

Pokud nechcete přijít o svou nemovitost a máte finanční potíže, můžete zvážit službu Zpětný leasing nemovitosti. Tato služba vám umožní prodat nemovitost a zůstat v ní jako nájemník. Když se vaše finanční situace zlepší, můžete si nemovitost odkoupit zpět. Tato možnost je vhodná pro ty, kteří věří, že se jejich situace v budoucnu zlepší, a nechtějí přijít o svou nemovitost.

 

Doufáme, že vám tyto tipy pomohou prodat vaši nemovitost rychleji a bez zbytečného stresu. Buďte trpěliví a dbejte na správnou přípravu a propagaci. A pokud opravdu potřebujete prodat nemovitost okamžitě, zvažte rychlý výkup nebo zpětný leasing. Hodně štěstí při prodeji!

Potřebujete nezávisle poradit s prodejem své nemovitosti?

Není nic snazšžího než mi zavolat. Rád vás uslyším.

Luboš Kolář

CEO HypotékaBezBanky a HypotékaProPodnikatele

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat