734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Zesplatněné úvěry? Máme pro vás řešení

V dnešním světě se stále více lidí potýká s finančními problémy. Finanční problémy jsou důsledkem různých situací – od globální pandemie covidu, přes války, až po aktuálně dražší energie, rostoucí inflaci, zdražování PHM či stále vyšším úrokovým sazbám, které zvýšila Česká národní banka na 7 % dne 22. června.

Naštěstí existuje řešení, které vám může pomoci – zpětný leasing nemovitost

V mém článku se dnes dovíte:

  • Co je zpětný leasing
  • Jak funguje zpětný leasing nemovitostí
  • Parametry odkupu nemovitosti s nájmem
  • Reálnou recenzi zpětného leasingu
  • Výhody a nevýhody
  • Kdy je pro vás zpětný leasing vhodný
  • Na co si dát při výběru nebankovní společnosti pozor
  • A to nejdůležitější – jak úspěšně o úvěr požádáte

  

Co je zpětný leasing na nemovitosti?

Je to způsob, jak můžete vyřešit své finanční problémy odkupem nemovitosti, aniž byste o ni přišli v důsledku nuceného prodeje. V praxi to funguje tak, že specializovaná investiční firma zařídí odkup nemovitosti, přičemž zároveň s kupní smlouvou s vámi uzavře i smlouvu na její nájem a budoucí kupní smlouvu. Díky tomu získáte peníze na vyřešení svých finančních problémů, nepřijdete o nemovitost a v budoucnu budete mít šanci si ji opět koupit. Předejte tak dražbě nemovitosti nebo exekuci nemovitosti.

  

Jak funguje zpětný leasing nemovitosti?

Zpětný leasing není obyčejný prodej nebo výkup nemovitosti. Jeho hlavní předností je, že získáte peníze na uhrazení finančních problémů, neztratíte střechu nad hlavou a později si zas prodanou nemovitost můžete koupit zpět. Je to vlastně nebankovní hypotéka, nejste však majiteli nemovitosti a svůj dluh splácíte formou nájmu.

 

Parametry zpětného leasingu (kalkulačka zpětného leasingu)

Prodejní cena nemovitosti – tato cena obvykle neodpovídá tržní, ale je určena podle výše vašich dluhů, jak vysoký chcete platit nájem i za kolik chcete nemovitost později odkoupit zpět. Zde se většinou podaří získat až 85% z hodnoty nemovitosti.

Poplatek za vyřízení: většina společností se i u výkupu za 1 200 000 Kč dokáže dostat na hranici 100 až 150 000 Kč. Poplatek samozřejmě dopředu nehradíte, nicméně podstatně vám navýší odkupní cenu v budoucnu. V mém případě jsem schopen garantovat daleko nižší poplatek.

Výše nájmu: nejčastěji na trhu narazíte na 1% až 1,2% z odkupní ceny (hypotéky). Pokud tedy je odkup 2 000 000 Kč, pravděpodobná platba bude 20 000 Kč až 24 000 Kč.

Odkupní cena nemovitosti: částka, za kterou si budete moci nemovitost koupit zpět, se počítá z ceny prodeje, ke které se přičte za každý rok nájmu nějaké zúročení nebo poplatek. Většinou se jedná o částku 10% - 15% navíc. Tento parametr je pro vás velmi důležitý. Odkupní částka by měla dána smluvně.

Garantovaná doba nájmu: obvykle se uvádí, že doba nájmu je vždy v rozmezí 2-5ti let, nicméně nájemní smlouva bývá většinou uzavírána na dobu 1 roku s možností prodloužení (pokud klient platí řádně nájem)

Nebankovní společnosti jako např. nemovitostnaleasing.cz, zpasti.cz, dumdluhu.cz, zachrannasit.cz, mancredit.cz, patří k nejvyhledávanějším (díky placeným reklamám), mnoho však pouze přeprodají váš kontakt přímým leasingovým společnostem. O to vyšší je pak samozřejmě poplatek za vyřízení.

Zdají se vám tyto částky a poplatky vysoké? Nabízejí vám ostatní nevýhodné parametry? Díky exklusivitě vám mohu nabídnout výši nájmu 0,5% - 0,7% měsíčně.  Navýšení odkupní ceny na konci nájmu (při odkupu) se poté pohybuje rámcově mezi 3% - 5%. Chcete vědět více? Podívejte na praktický příklad níže.

 

Recenze zpětný leasing aneb praktická ukázka jednoho z mých klientů

Zde uvádím příklad zpětného leasingu u mého klienta pana Pavla. Tržní cena nemovitosti byla odhadcem stanovena na 5 200 000 Kč. Klient potřeboval konsolidovat závazky ve výši 3 700 000 Kč, výše nájmu stanovena podle možností klienta na 25 530 Kč v první roce, ve druhém roce na 26 720 Kč. Tedy výše nájmu 0,7% z částky úvěru. Odkupní cena po první roce 3 940 000 Kč – tedy navýšení o 6%. Poplatek za vyřízení byl 129 000 Kč (v této ceně má klient bankovní certifikovaný odhad a technický posudek stavu nemovitosti).

Jak vidíte, mé řešení bylo pro klienta daleko nižší než u konkurence.

 

Zpětný leasing nemovitosti výhody a nevýhody

 Výhody zpětného leasingu

Jednou z hlavních výhod zpětného leasingu je okamžitá pomoc z finančních problémů. Vaše nemovitost vám zůstává v užívání a je zde možnost odkupu za dohodnutou cenu. Exekuce nemovitosti nebo zástavní práva nemusí být překážkou a platíte pouze fixní nájemné. Nehrozí vám tak např. dražba nemovitosti, zesplatnění hypotéky nebo fatální zápis v registru dlužníků.

 Zápory zpětného leasingu

Na druhou stranu, existují i nevýhody zpětného leasingu. Cena prodeje nemovitosti je omezena tím, kolik jste schopni platit měsíčně za nájem. Existuje také riziko narazit na podvodníky. Zpětný leasing se obvykle vyplatí pouze tehdy, když jste si stoprocentně jistí, že jsou vaše problémy opravdu jen dočasného rázu. Dalším rizikem je reálná schopnost klienta vzít si v budoucnu hypotéku na odkup nemovitosti zpět do svého vlastnictví.

Zpětný leasing nemovitosti se může stát atraktivním řešení pro ty, kteří se ocitnou ve finanční tísní. Tato služba vám může poskytnout okamžitou finanční pomoc, zatímco nemovitost zůstane ve vašem užívání. Buďte ale opatrní jaká nebankovní společnost vám financování poskytne a jaké jsou podmínky (odkupní cena, pokuty, garance budoucí kupní smlouvy). Máte již nabídku od konkurence? Chcete mít jistotu zda-li jste se rozhodli správně? Kontaktujte mě na čísle 734 680 373 a získáte můj profesionální názor na vaši situaci.

 

Kdy je vhodné využít zpětný leasing?

Zpětný leasing bytů a domů je vhodný v několika situacích. Pokud již víte, že nejste schopni pravidelně splácet vysoké měsíční splátky půjček nebo hypotéky, je zpětný leasing vhodným řešením. Také v případě hrozby exekuce nebo dražby nemovitosti může být zpětný leasing způsob, jak se vyhnout ztrátě domova. Jde tedy ještě jednou o tyto situace:

  • zastavení exekuce nebo zabránění exekuce
  • zesplatnění úvěru nebo zesplatnění půjčky
  • neschopnost splátce – hrozí vám zesplatnění hypotéky
  • konsolidace úvěrů a půjček nebo nebankovních úvěrů

 

Na co si dát pozor při zpětném leasingu?

Je důležité být opatrný při vybírání firmy pro zpětný leasing. Z mých zkušeností existuje mnoho firem, které s vámi nemusí (a ani nechtějí) jednat čestně. Vždy si důkladně přečtěte smlouvy. Ty mohou obsahovat některé nestandardní praktiky, které by vás mohly poškodit. Nevíte si rady? Potřebujete poradit? Napište mi SMS zprávu „chci nabídku odkupu s nájmem“ na číslo +420 734 680 373 a já se vám obratem ozvu.

  

Postup vyřízení zpětného leasingu v HypotékaBezBanky

 Není to nic složitého, s výkupem nemovitostí na leasing mám dlouholeté zkušenosti, tak pojďme na to:

Vyplnění žádosti: on-line na těch stránkách ZDE, nebo mne kontaktujte na číslo 734 680 373.

Posouzení vaší situace: posoudit detailně vaši situaci nám zabere asi deset minut. Budu potřebovat vědět jakou cenu má vaše nemovitost, jaké jsou zhruba zůstatky úvěrů, cca váš příjem, popis rodinné situace. Dále je odborně posoudíme tržní hodnotu (stačí několik fotek nemovitosti a adresa)

Návrh řešení: během 24 hodin vám zavolám s přesnou finanční nabídkou pro vás.

Podpis smluv: vzory veškeré dokumentace samozřejmě dostanete dopředu na mail. Podpis se realizuje u vás, v místě bydliště. Dopředu neplatíte žádné poplatky.

Po podepsání smluv začínám řešit vaše finanční problémy (vyplácení závazků) a to všechno zdarma. Pomohu vám zajistit vyčíslení zůstatků (hypotéky, exekucí, půjček), komunikaci s věřiteli apod.

Odkup nemovitosti zpět do vašeho vlastnictví: jakmile se vaše situace během garantované doby odkupu zlepší, máte možnost nemovitost za domluvenou částku odkoupit zpět.

Doufám, že vám můj podrobný článek pomohl v rozhodování. Potřebujete svoji situaci nezávazně posoudit? Uvažujete zda-li je zpětný leasing vhodný právě pro vás?

Nebojte se zavolat nebo vyplnit žádost Vyplnit žádost o zpětný leasing.

Ve financích nejsou hloupé otázky; jsou pouze klienti s penězi nebo bez peněz

 

Luboš Kolář

CEO

+420 734 680 373

 

 

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat