734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Nesplácení hypotéky se nevyplatí

Poradíme vám jak řešit problémy se splácením hypotéky

V podstatě každý se v dnešní době potýká s rostoucími cenami potravin, pohonných hmot a náklady na bydlení. Pokud se k tomu přidá například i zvýšená sazba u hypotečního úvěru, která splátku zdraží rámcově o tisíce korun, je reálné riziko že klient přestane zvládat splácet svůj úvěr, potažmo další úvěry (podnikatelské úvěry, úvěry ze stavebního spoření). Značná část klientů se snaží řešit situaci dalšími úvěry, je to však pouze posunutí problémů do budoucnosti, která vás velmi brzy dožene.

 Jak postupovat v těchto situacích a jaká rizika hrozí při nesplácení závazků?

 ZPŮSOBY JAK SNÍŽIT SPLÁTKY HYPOTÉKY


Vyjednávejte se svou bankou:

 Vaše stávající banka vám může dodatkem ke smlouvě prodloužit splatnost. Samozřejmě za předpokladu, že dosavadní splácení bylo bezproblémové. Všeobecně je maximální splatnost úvěru 30 let a současně do 70ti let věku klienta. Tzn. pokud je klientovi 40 let, může zvolit 30ti letou splatnost. Pokud je klientovi např. 55 let, splatnost jeho hypotéky bude maximálně 15 let.  Pouze 3 banky umí protáhnout splatnost až do 75ti let věku klienta.

Další variantou je odklad splátek hypotéky. Všeobecně lze odklad povolit na 6 měsíců. Na vyjímku lze klientovi umožnit splácet např. jenom úroky po určitou dobu. Každá z bank má různé varianty řešení. V zájmu banky mít portfoliu nesplácené úvěry, nicméně je nutné řešit situaci ihned a včas.  Pokud si nejste jisti a chcete pomoci s dluhy, úvěry  - stačí zavolat na naši infolinku +420 734 680 373 , pomůže vám v komunikaci s vaší bankou a najdeme řešení i pro vás. 


Refinancujte svoji hypotéku k jiné bance

 Pokud vám v brzké době končí fixace úvěru, nebo vaše banka neumožní prodloužení splatnost nebo odklad splátek, je jedinou variantou refinancování. Úrokové sazby jsou sice aktuálně okolo 5,5%, nicméně pokud splácíte hypotéku společně s dalšími úvěry, konsolidací se měsíční zatížení sníží. Navíc můžete konsolidací získat i neúčelovou část úvěru, kterou můžete použít jako finanční rezervu. Neúčelová navíc pomůže asi nejvíce podnikatelům. Více možností hypoték a úvěrů pro podnikatele a firmy najdete na Hypotéka pro podnikatele.

 Dnešní doba je hektická, pokud nechcete trávit čas s hledáním vhodné banky a na vyřízení konsolidace spěcháte, vyplňte žádost o konsolidaci a my co nejrychleji budeme kontaktovat.

 Pokud vás vaše banka odmítla např. z důvodu zápisů v registru nebo bonity, pomůže vám naše nebankovní konsolidace. Na rozdíl od bank je vyřízení velmi rychlé, bez zkoumání registrů a dokládání příjmu. Vyřízení úvěr je bez poplatku dopředu, odhad vaší nemovitosti zařídíme on-li do 24 hodin. Sloučit lze jak hypoteční úvěr, tak i nebankovní úvěr (např. Acema, Aktivafin, Vitacredit apod. Jak můžete konsolidací okamžitě ušetřit si spočítáte velmi snadno.

 Prodej nemovitosti:

 Pokud víte, že dlouhodobě nejste schopni platit své závazky, je nutný prodej nemovitosti. Snadno se řekne, hůře se dělá. Prodej nemovitosti je časově náročný, makléř musí vaši nemovitost nafotit, sepsat s vámi smlouvu a začít inzerovat. Už jenom tento proces zabere skoro 14 dnů. Samozřejmě na prodej spěcháte a jste tak více nuceni stlačit cenu nemovitost.

Nicméně i pokud se kupec najde rychle, sepsání a odsouhlasení kupní smlouvy zabere další čas který nemáte. Navíc peníze z prodeje dostanete většinou až po zápisu vlastnického práva, z praxe zhruba po 4 týdnech. Navíc jste nuceni se přestěhovat do podnájmu, což sebou nese náklady stěhování, složení kauce, změnu dokladů apod. Vyhnout se dlouhému čekání na peníze z prodeje a případným komplikacím vám usnadní naše Americká nebankovní hypotéka, kdy peníze dostanete nyní a nemovitost beze spěchu prodáte.

A co Zpětný leasing nemovitosti? 

Elegantní řešení nabízí zpětný leasing nemovitosti (někdy nazýván odkup nebo výkup).  Svou nemovitost dočasně odprodáte leasingové společnost, v nemovitosti zůstáváte dále legálně bydlet na základě nájemní smlouvy. V součinnosti s leasingovou společností nebo našimi investory zařídíme oddlužení vaší nemovitosti a zabráníme tak exekuci, respektive dražbě. Během 2 dnů vaši nemovitost naceníme, pomůže vám s vyčíslením závazků, zařídíme komunikaci s věřiteli. Oproti prodeji nemovitosti nebo prodeji v dražbě získáte více finančních prostředků, celý proces je daleko rychlejší,  nemusíte řešit stěhování a svou nemovitost si můžete kdykoliv odkoupit zpět pomocí klasické bankovní hypotéky.

 Každému klientovi vybíráme úvěr přesně podle jeho životní situace a potřeb. Je ale důležité aby jste řešili svou situaci rychle, efektivně a účinně. Mnoho klientů řeší svou situaci dalšími úvěry nebo odsouváním nepříjemných situací na později. V drtivé většině to vede k předlužení klienta, zápisům v registru, závazky převyšují hodnotu nemovitosti. Následuje většinou exekuční příkaz k prodeji nemovitosti nebo insolvence nařízená některým z věřitelů. Z této situace klient vychází naprosto bez peněz, nemovitosti a nulové šance pořídit si další bydlení pro sebe a svou rodinu.

Řešte své finance ihned a včas. Jde to i BezBanky.

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat