734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

FAQ nebankovní hypotéky

Objasňujeme všechny nejasnosti a vyvracíme mýty kolem nebankovních hypoték a půjček. Přečtěte si, jak snadno získat alternativní nebankovní financování, které potřebujete, a vyhnout se zbytečným stresům a starostem.

Máte sen o vlastním domě nebo potřebujete rychlé financování na nečekané výdaje? Jste podnikatel a potřebujete provozní financování? Možná jste se rozhodli pro nebankovní hypotéku nebo půjčku, ale nejste si jisti, jaký je proces, jaké jsou podmínky a jestli je to vůbec pro vás ta správná volba. Nechte nás vyvrátit všechny mýty a nejasnosti kolem nebankovních hypoték a půjček a ukázat vám snadný a spolehlivý způsob, jak získat financování, které potřebujete.

V tomto článku vám zodpovím 19 nejčastějších otázek, se kterými se naši klienti nejčastěji potýkají. Bez zbytečného byrokratického ošívání vám představím jednoduchý a rychlý proces získání nebankovní hypotéky nebo půjčky a odpovím na všechny vaše nejistoty.

 

Co je nebankovní financování?

Nebankovní financování je nabídka úvěrů a hypoték poskytovaných nebankovní společností. Nebankovní společnosti financují svůj provoz buď vlastními zdroji, případně penězi od investorů. Renomovaných a velkých společností je na české trhu zhruba 5 (Aktivafin, Acema, Vitacredit, CSBC, Immoleasing atd.) Samozřejmě mezi poskytovali jsou rozdíly co se týká přístupu, poplatků, parametrů úvěru apod. Pro laika je velmi těžké se v nabídce zorientovat a vybrat si to nejlepší řešení.

Prostřednictví našich obchodních partnerů  investorů nabízíme sazby od 7,9% a umožňujeme získat úvěr až do 70% z hodnoty nemovitosti. Snažíme se vyřídit žádost co nejrychleji a nevyžadujeme po klientech zbytečnou administrativu. Hypotéky a úvěry mohou sloužit na pořízení nové nemovitosti, nebo získání neúčelového úvěru oproti zástavě nemovitosti, případně úvěr na konsolidaci a refinancování závazků. Více se dozvíte v sekci úvěry.

Jaké jsou výhody nebankovního financování?

Výhody nebankovního financování zahrnují rychlé vyřízení žádosti a možnost získat financování bez složitého dokládání oficiální bonity. Tímto způsobem mohou rodiny získat hypotéku na bydlení, a podnikatelé potřebné financování. Další možností je snadná nebankovní konsolidace, která umožňuje oproti úvěrům bank konsolidovat nebankovní úvěry, podnikatelské a soukromé závazky do jednoho úvěru s nízkou splátkou.

Jaké jsou požadavky na žadatele o nebankovní financování?

Požadavky na žadatele o nebankovní financování se mohou lišit v závislosti na konkrétní nabídce, respektive konkrétního typu úvěru. Obvykle však musíte mít alespoň nějaký příjem a vlastnit nemovitost, kterou můžete použít jako zajištění, nemít exekuce a vysvětlit váš příjem ze kterého chcete splácet úvěr. Obecně platí, že čím jednodušší podmínky získání nebankovní půjčky nebo hypotéky, tím vyšší je úrok. Většina seriózních společností chce alespoň např. 3 výpisy z běžného účtu žadatele, aby viděla alespoň částečně jeho cash-flow, tzn. schopnost splácet úvěr. Z pohledu věku může získat úvěr osoba starší 18ti let, s pobytem v ČR. Horní věková hranice žadatele o úvěr není stanovena.

Jak dlouho trvá schválení žádosti o nebankovní financování?

Čas schválení žádosti o nebankovní financování se může lišit v závislosti na konkrétní situaci. Obvykle se však snažíme vyřídit žádost během jednoho pracovního dne a informovat vás o jejím stavu v co nejkratším čase. Finální nabídku od nás klient získává do 2 dnů od dodání všech pokladů z jeho strany. Klientům vždy dáváme porovnání jednotlivých variant a nejvhodnějších řešení.

Jaké jsou sazby u nebankovního financování?

Sazby u nebankovního financování se mohou lišit v závislosti na konkrétní nabídce nebo typu úvěru. Pokud se jedná pouze o úvěr oproti nemovitost, většinou počítejte s poplatkem za vyřízení v rozmezí 3% - 6%. Pokud je úvěr složitější (např. vyplácení exekucí, nebo chce klient peníze dopředu), poplatek se rázem navýší o další cca 2% až 3%.
Úroková sazba začíná na 7,9%, která je konkurenceschopná s tradičními bankami.  V našem portfoliu jsou klasické bankovní úvěry a hypotéky, dále zpětné leasingy a alternativní úvěry na pořízení nemovitosti s velmi výhodnými podmínkami. Úrok nebankovní půjčky nebo hypotéky však není nejdůležitější parametr, je důležité znát i poplatky za vyřízení úvěru nebo poplatky za předčasné splacení. Tyto parametry vždy klientů

Jaké jsou náklady spojené s nebankovním financováním?

Náklady spojené s nebankovním financováním se mohou lišit v závislosti na konkrétním typu úvěru. Počítejte rámcově s poplatek 3,5% až 5% podle typu úvěru za vyřízení.. Poplatky nikdy neplatíte dopředu, jsou započítány do úvěru. U některých úvěrů klient dokládá výpisy z úvěrových registrů – náklad cca 400 Kč. Dalším nákladem je nutné pojištění nemovitosti dlužníka a vinkulace pojistného plnění nebankovní společnosti.

Jaké jsou možnosti splácení nebankovního financování?

Možnosti splácení nebankovního financování se mohou lišit v závislosti na konkrétním poskytovateli. Obvykle nabízíme flexibilní splátky, které mohou být přizpůsobeny vašim finančním možnostem. Splácet lze klasickými anuitními měsíčními splátkami, nebo kvartálně pouze úroky, případně po 12ti měsících vrátit celou jistinu i s úroky. Vždy záleží na domluvě s klientem a jeho možnostech. Je nutné poznamenat, že nebankovní společnosti jsou v možnostech splácení variabilnější než klasické banky. Proto často i bonitní klienti volí raději alternativní financování oproti bankám.

Můžu si vzít nebankovní financování i když nemám doklady o příjmu?

Ano, u některých nabídek nevyžadujeme doklady o příjmu. Díky tomu mohou i ti, kteří nemají standardní doklady o příjmu, získat nebankovní financování. Počítejte však všeobecně s dražším úrokem nebankovní půjčky. Čím více nám o svém záměru řeknete a čím více podkladů k bonitě doložíte, tím je vaše na schválení nebankovní půjčky větší.

Jaký je maximální objem financování, který lze získat prostřednictvím nebankovního financování?

Maximální objem financování, který můžete získat prostřednictvím nebankovního financování, se může lišit v závislosti na hodnotě vaší nemovitosti a konkrétní nabídce. Obvykle však můžete získat až 70% z hodnoty nemovitosti, výše úvěru je v podstatě neomezená a záleží pouze na hodnotě nemovitosti a jejím stavu a možnostech žadatele splácet úvěr. V posledních měsících jsme pro jednoho podnikatele zrealizovali podnikatelský úvěr ve výši 18 000 000 Kč a také zpětný leasing nemovitosti u společnosti Mooy.cz ve výši 17 500 000 Kč.

Jaké jsou rizika spojená s nebankovním financováním?

Jako u bankovního úvěru je největší riziko pokud klient přestane splácet úvěr. Vždy klientům doporučujeme mít finanční rezervu a dále i pojištění schopnosti splácet, které jsme případně klientům schopni doporučit a sjednat.

Jak dlouho trvá schválení nebankovní hypotéky nebo půjčky?

Doba schválení nebankovní hypotéky na bydlení se pohybuje rámcově do 5ti pracovních dní. Poté následuje podpis úvěrové dokumentace, vklad na katastr a čerpání úvěrů. Většina nebankovních půjček se čerpá klientovi na účet až po zápisu zástavního práva.

Obvykle se však snažíme vyřídit žádost co nejrychleji a informovat vás o jejím stavu v co nejkratším čase. Nabídky jiných společností, které nabízí vyřízení do 2 nebo 3 dnů nejsou reálné.

Jak se liší nebankovní hypotéky od hypoték nabízených bankami?

Nebankovní hypotéky a půjčky se liší od hypoték nabízených bankami především ve svých požadavcích na bonitu a postupu schvalování žádostí. Nebankovní hypotéky obvykle nevyžadují dokládání bonity a umožňují rychlejší vyřízení žádosti. Dalším parametrem je úrok nebankovní půjčky. Dále většina nebankovních půjček bývá zajištěna zástavním právem k nemovitosti.

Jak mohu zažádat o nebankovní půjčku nebo nebankovní hypotéku?

Pro zažádání o nebankovní financování můžete vyplnit žádost na naší webové stránce nebo kontaktovat naši zákaznickou podporu na čísle: 734680373. Budeme potřebovat informace o vaší nemovitosti a finanční situaci. Obvykle chceme od klientů vědět rámcově výši jejich příjmů, základní údaje o nemovitosti, jaký problém přesně řeší, jaké jsou jejich možnosti splácení. Pokud jste podnikatel nebo majitel firmy a potřebujete úvěr pro SRO, úvěr na provozní financování nebo konsolidace půjček, podívejte se na nabídku nebankovních úvěrů pro podnikatele na našem druhém webu.

Jaké jsou výhody nebankovního financování pro podnikatele?

Výhody nebankovního financování pro podnikatele zahrnují adekvátní  sazby, rychlé vyřízení žádosti a možnost získat financování s minimálním dokládání bonity. Tímto způsobem mohou podnikatelé získat potřebné financování pro své podnikání, požádat o nebankovní konsolidaci.

Mohu si vzít nebankovní financování i když nemám vlastní nemovitost?

Ne, nebankovní financování obvykle vyžaduje vlastnictví nemovitosti, kterou můžete použít jako zajištění. Pokud nemáte vlastní nemovitost, může být obtížné získat nebankovní financování. Mnoho našich klientů situaci řeší zástavou jiné nemovitosti od rodinných příslušníků.

Mohu si vzít nebankovní financování i když mám již úvěr v bance?

Ano, pokud splňujete požadavky nebankovní nabídky, můžete si vzít nebankovní financování i když máte již úvěr v bance. Je však důležité zvážit svou finanční situaci a schopnost splácet všechny závazky. Čím více informací nám o sobě a své finanční situaci sdělíte, tím lepší a vhodnější nebankovní hypotéku pro vás dokážeme realizovat.

Jaké jsou možnosti předčasného splacení nebankovního úvěru nebo hypotéky?

Možnosti předčasného splacení nebankovního úvěru nebo hypotéky se mohou lišit v závislosti na konkrétní nabídce. Obvykle však nabízíme možnost předčasného splacení s minimálními nebo žádnými poplatky. Podrobné informace vám poskytneme v rámci konkrétního úvěru.

Jaké jsou důsledky neuhrazení splátek nebankovního úvěru nebo hypotéky?

Obvykle dochází k účtování penále, zvýšení úrokové sazby nebo v nejhorším případě k ztrátě nemovitosti. Je důležité pečlivě zvážit svou schopnost splácet před podpisem smlouvy. Seriózní nebankovní poskytovatel klienta o dlužných splátkách vždy informuje a snaží se najít řešení – např. částečná úhrada splátek. Nezapomínejte, že naopak oproti bankám jsou nebankovní společnosti „pružnější a rychlejší“ při vymáhání pohledávek. Velmi často se podepisuje notářský zápis, který umožňuje společnosti dluh velmi rychle vymáhat prostřednictvím exekutora. Pokud by jste se ocitli dlouhodobě v prodlení, je vhodné využít oddlužení nemovitosti, nebo případně nemovitost prodat.

Jak mohu získat další informace o nebankovním financování?

Líbil se vám můj článek? Pokud se nacházíte v situaci, kdy potřebujete finanč podporu, jsem zde pro vás. Stačí kliknout na volbu 'žádost o úvěr' a můžete začít psát svůj nový finančíběh. Rádi by jste se na mě obrátili ihned - volejte 734 680 373. Chcete se potkat osobně na kávě? Mám kanceláře v Praze a v Rychnově nad Kněžnou.

Proč čekat, když můžete začít hned teď?
Luboš Kolář
CEO HypotékaBezBanky

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat