734 680 373
Facebook-Logo
Vyřešte své potřeby rychle a snadno.
Jednoduše si půjčte

Hypotéka pro ukrajince

Získat vlastní bydlení v České republice je snem mnoha Ukrajinců. Bohužel, bez trvalého pobytu může být tento sen těžko dosažitelný.

Banky často odmítají poskytnout hypotéku cizincům bez trvalého pobytu. Vysoké nájmy zase neumožňují našetřit dostatek peněz na koupi nemovitosti. Zdá se, že získat vlastní střechu nad hlavou je pro Ukrajince v Česku téměř nemožné. Naštěstí existuje řešení.

Bankovní hypotéka

Mnoho Ukrajinců touží po hypotéce, ale naráží na problémy. Banky často vyžadují trvalý pobyt a vysoký příjem. Bez splnění přísných podmínek je získání hypotéky velmi obtížné. Bez splnění přísných podmínek je získání hypotéky velmi obtížné. I když hypotéku získáte, čeká vás zdlouhavý proces vyřizování s nejistým výsledkem.

Základní podmínky jsou:

- alespoň dlouhodobý pobyt

- pracovní historie alespoň 12 měsíců, ideálně však 24 měsíců

- podnikatelů 24 měsíců doba podnikání

- alespoň 20% vlastních zdrojů (akontace) z kupní ceny nemovitosti

- splňovat povinné limity ČNB na zadlužení

Úvěr Vlastní bydlení formou nájmu

Co když vám řekneme, že existuje cesta k vlastnímu bydlení i bez hypotéky a nebankovní půjčky? Program "Vlastní bydlení bez hypotéky" umožňuje koupit si nemovitost bez nutnosti procházet přísným bankovním sítem. Je určen právě pro občany Ukrajiny.

Výhody programu Vlastní bydlení bez hypotéky:

  • není třeba dokládat trvalý pobyt
  • minimální nároky na dokládání příjmu
  • individuální přístup a poradenství v ukrajinštině
  • stačí vám 10% - 15% z kupní ceny nemovitosti
  • koupit si můžete byt nebo rodinný dům
  • více informací najdete na našich stránkách

Příklad: Rodina Tkačenkových si vybrala byt za 3 miliony Kč. Díky programu "Vlastní bydlení bez hypotéky" zaplatili jen 1,2 mil. Kč. Zbytek splácí jako nájem s možností výhodného odkupu. Bez tohoto programu by si nové bydlení nemohli dovolit. Jejich příběh není ojedinělý. Program pomohl již desítkám ukrajinských rodin.

Nebankovní úvěr

Pokud vám banka hypotéku zamítla, možná vás napadne využít nebankovní půjčku. Nebankovní společnosti mají mírnější požadavky na bonitu. Tato výhoda je ale vykoupena vyššími úroky, poplatky a nižší dostupnou částkou. Navíc hrozí riziko předlužení při nesplácení. Nebankovní úvěr je krajní možností, když selžou ostatní cesty. Zvažte ho, jen pokud máte jistotu pravidelných příjmů na splácení.

Parametry nebankovního úvěru:

- nebankovní společnost vám půjčí maximálně 60% z hodnoty nemovitosti

- dražší úrok (cca 17%)

- vysoké poplatky za vyřízení úvěru

Shrneme si, že existují 3 hlavní možnosti, jak financovat vlastní bydlení v ČR:

 - bankovní hypotéka - vhodná při splnění přísných podmíne

- nebankovní úvěr - nouzové řešení, vysoké riziko

- program "Vlastní bydlení bez hypotéky" - dostupné i bez trvalého pobytu

Ze všech variant vychází nejlépe právě program "Vlastní bydlení bez hypotéky". Nabízí nejvíce výhod a nejméně omezení pro občany Ukrajiny.

Pokud vás trápí, jak získat vlastní bydlení v Česku, ale klasická hypotéka pro vás není dostupná, nezoufejte. Vyplňte nezávaznou žádost o konzultaci k programu "Vlastní bydlení bez hypotéky" nebo nám zavolejte na číslo 734680373 a společně najdeme řešení šité na míru vaší situaci. Jsme tu, abychom vám pomohli splnit si sen o novém domově.

Luboš Kolář

CEO HypotékaBezBanky

Potřebujete více informací?

Napište nám telefonní číslo a my vám zavoláme co nejrychleji to půjde.

Více informací
Odeslat